2024/11/28
در معاملات امروز (پنجشنبه) شاهدیم که قیمت جهانی طلا در بازارهای بینالمللی در محدوده 2630 تا 2650 دلار در هر اونس معامله میشود. ثبات قیمتی زمانی به وقوع پیوسته که سرمایهگذاران به دقت و وسواس خاصی دادههای اقتصادی اخیر را مورد ارزیابی قرار میدهند.
دادههایی که نشاندهنده تداوم تورم در اقتصاد ایالات متحده آمریکا است. چنین شرایطی نشان میدهد که بانک مرکزی ایالات متحده، یعنی فدرال رزرو، ممکن است با احتیاط و تدبیر بیشتری در جهت کاهش نرخهای بهره گام بردارد، تا تأثیرات تورمی را به حداقل برساند.
از دیدگاه تحلیلگران بازارهای مالی، تمرکز اصلی معاملهگران و سرمایهگذاران بر سیاستهای پولی فدرال رزرو و احتمال کاهش نرخهای بهره در آینده نزدیک متمرکز شده است. کلوین وونگ، تحلیلگر باتجربه بازار OANDA برای منطقه آسیا و اقیانوسیه، اعلام کرد جدیدترین دادهها از شاخص هزینه مصرف شخصی (PCE) حکایت از کاهش نسبی تورم دارد.
این مسئله مهم میتواند منجر به تعدیل انتظارات نسبت به سیاستهای انبساطی بیشتر فدرال رزرو در سال 2025 شود. بزرگترین چالش پیش روی فدرال رزرو بازگرداندن تورم به هدف 2 درصدی خود است.
این موضوع حیاتی با احتمال افزایش تعرفهها توسط دولت ترامپ ممکن است، قدرت بانک مرکزی را برای اجرای کاهش نرخ بهره، تا حد زیادی محدود کند. با آنالیز دیتای FedWatch گروه CME، اکنون احتمال 68.2 درصد وجود دارد که یک چهارم درصد از نرخ بهره کاسته شود؛ امری قابل توجه که توجه بسیاری از فعالان بازار را جلب کرده است.
به علاوه، با توجه به تنشهای تجاری بینالمللی اخیر، کلودیا شاینبام رئیس جمهور کشور مکزیک، اعمال تعرفه 25 درصدی توسط دولت ترامپ را اقدامی کاملا مخرب توصیف کرد و هشدار داد که این موضوع میتواند منجر به بیکار شدن افراد زیادی در ایالات متحده گردد و همچنین باعث افزایش شدید قیمت کالاها برای مصرفکنندگان آمریکایی شود.
با تعطیلی بازارهای آمریکا به مناسبت روز شکرگزاری، حجم معاملات کمتر از میانگین روزهای عادی بود؛ شرایطی که موجب شد کارشناسان پیشبینیهایی درباره نوسانات کوتاهمدت طلا مطرح کنند.
وونگ پیشبینی کرد طلا جهانی ممکن است طی 14 روز آینده تحت فشار فروش بیشتری قرار گیرد اما روند صعودی بلندمدت آن همچنان حفظ خواهد شد.
SPDR Gold Trust بزرگترین صندوق قابل معامله بورسی با پشتوانه اصلی طلا اعلام کرد داراییهای آن روز گذشته (چهارشنبه) حدود 0.10 درصد کاهش یافته و به 878.55 تن متریک رسیدهاند.
علاوه بر این، تحولات چشمگیر در سایر فلزات گرانبها نیز مشاهده شد: نقره با افت قیمتی معادل 0.8 درصد مواجه بود تا قیمتش به 29.84 دلار در هر انس برسد؛ در مقابل پلاتین کمی افزایش یافت (0.1 درصد) تا قیمتش معادل 928.10 دلار گردد؛ پالادیوم نیز رشد قیمتی معادل 0.6 درصد داشته و اکنون هر اونس آن برابر با ارزش قابل توجهای معامله میشود یعنی حدوداً برابر با 978.05 دلار.
خدمت ویژه: سیگنال طلا
در نهایت، پیپراز توصیه میکند با توجه به نوسانات بازار و سیاستهای پولی فدرال رزرو، معاملهگران و سرمایهگذاران باید با دقت و تمرکز بیشتری به تحلیل شرایط اقتصادی پرداخته و تصمیمات خود را بر اساس تغییرات احتمالی در نرخهای بهره و تأثیرات تورمی اتخاذ کنند.